Hamilton Residence

This gorgeous property backs onto a popular golf course with northwest exposure.

One of the biggest design challenges when designing for this property was creating a personal space in a vast area of turf – as the large lawn flows into the turf of the golf course.

Another significant challenge in designing the back yard was the exposure to the elements as there were no mature trees present.

Taking advantage of the change in grade, we installed a water feature that wraps around the rear of the house beginning and culminating in ponds. A stone walkway winds its way along beside the stream and leads the visitor to the lower patio and also the gazebo and hot tub areas. It is a pleasure to work with a client who is so knowledgeable and interested in landscaping and plants. This project continues to evolve.